Volg ons op social media

Klanten beoordelen FlexPower met een 8,8

11 september 2019

CrossFit voor beginners!

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom mensen rond parkeerplaatsen met zandzakken rennen, ben je nu op de juiste plek. Deze mensen zijn waarschijnlijk bezig met hun dagelijkse WOD. De wat? De Workout of the Day. Overweeg jij om ook eens deel te nemen aan deze hardcore wereld van de WOD’s? Lees dan onze gids voor beginners om je eerste sessie zelfverzekerd en cool over te komen.


Het kan aan ons liggen hoor, maar tijdens de CrossFit komen wij nooit een softie tegen. De mensen die van CrossFit houden, zijn echte fanatiekelingen. De rest van de wereld lijkt te denken dat de ‘sportversie van fitness’ er eigenlijk op uit is om hen te doden. Natuurlijk, het is zwaar, maar wanneer je op deze efficiënte en krachtige manier traint zal ook jij een fanatiekeling worden.

Bij CrossFit komen ook blessures voor en het grootste gevaar zit hem in nieuwkomers die te veel, te snel willen doen. Terwijl intensiteit het laatste is waar je aan moet denken tijdens je eerste trainingen. Richt je bij de eerste training op de belangrijkste bewegingen en houding, pas daarna kun je de intensiteit gaan verhogen. FlexPower kan je helpen om zonder kleerscheuren (spierpijn) de eerste weken door te komen.


Wodje

CrossFit-trainingen variëren per dag en worden daarom de WOD of workout van de dag genoemd. Sommige boxen maken hun eigen WOD’s. Anderen gebruiken de dagelijkse routine die te vinden is op CrossFit.com. Een les is over het algemeen vaak hetzelfde ingedeeld. De meeste beginnen met een warming-up van 10 tot 15 minuten. Daarna ga je 10 tot 15 minuten je vaardigheden oefenen en verbeteren voor de training die komen gaat. Hierna begint de Workout of the Day.


Box

CrossFit beoefen je in een box. Het is dan ook geen typische sportschool vol met voorzieningen. Verwacht geen luxe badkamers, douches, tv-schermen of loopbanden. Het is eigenlijk gewoon een lege box waarin gesport wordt.


CrossFit is voor iedereen

Wat mensen vaak niet weten is dat CrossFit voor iedereen toegankelijk is, omdat je je eigen niveau kan bepalen. Jij zou dus echt niet de eerste zijn die niet gelijk een pull-up kan. De leeftijden in een box kunnen variëren van 18 tot 70 jaar. Iedereen kan CrossFit doen.


Met deze termen maak je indruk tijdens je eerste WOD!

  • Air Squat: Een squat zonder gewicht.
  • AMRAP:  As many reps of round as possible. Je doet dus zoveel mogelijke herhalingen binnen de tijd.
  • Burpee: De meest gehate oefening binnen de CrossFit wereld.
  • EMOM: Very Minute on the minute. Je doet gedurende een aantal minuten een bepaalde oefening en herhaalt dit wanneer de klok weer op :00 staat.
  • Tabata: Oefeningen die bestaan uit twintig seconde beweging en 10 seconde rust en dat dan 8 keer achter elkaar.
BLOG DELEN