Warming-up tips

maandag 22 mei 2017

Het doel van de warming-up is je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal voor te bereiden. De lichaamstemperatuur en met name die van de spieren wordt verhoogd. Hierdoor zullen er allerlei processen die bij het hardlopen betrokken zijn efficiënter verlopen, waardoor het rendement van je training hoger zal zijn. Door het goed uitvoeren van de warming-up verminder je bovendien de kans op blessures. Daarom geeft Paul Eichelsheim, sportverzorger van FC Den Bosch en looptrainer bij Be Running, je deze tips.

Warm up met Flexpower

Losmakende dynamische oefeningen

De warming-up begin je met heel rustig hardlopen of wandelen. Na een minuut of twee, drie ga je aan de gang met losmakende oefeningen om de doorbloeding en de soepelheid van de spieren te verbeteren.

Dribbelen rustig op je plaats. Huppelen de bovenbenen hef je iets meer op. Draai met de heupen langzaam grote cirkels.
Armen ontspannen naar voren en achteren zwaaien, kan eventueel in een loop.

Hakkenbillen of hielaanslag deze doe je in een loop. Knieheffen korte knieheffen dus actief laag op de groet. En hoge knieheffen. Beide in een loop.

Kort samengevat warming-up oefeningen.

1. Rustig hardlopen of wandelen. 
2. Dribbelen Huppelen de bovenbenen hef.
3. Draai met de heupen.
4. Voren en achteren zwaaien.
5. Hakkenbillen of hielaanslag.
6. Knieheffen korte knieheffen.
7. Hoge knieheffen

Bij eventuele stijve of stramme spieren gebruik ik bij de topsporters en als voor recreatieve sporters FLEXPOWER, preventief 20 minuten vooraf een training. Maar FLEXPOWER gebruik ik ook de dag na een intensieve wedstrijd preventief.

TERUG NAAR OVERZICHT