Stijve Spieren

Zeg eens: sta jij wel eens stil bij hoe je de dagelijkse dingen doet? Hoe zit je achter je computer op je werk? Hoe til je de tuintafel naar buiten? Hoe rijd je lange afstanden in de auto? Een correcte lichaamshouding is een belangrijke eerste stap om stijve spieren te voorkomen.

Lees meer over spieren!

Hoe kom je aan stijve spieren?

Spierpijn is pijn die ontstaat in beschadigde of ontstoken spieren. Stijfheid is een milde vorm hiervan. Meestal overkomt het je als je iets doet, wat je normaal niet zo vaak doet, zoals vrienden helpen met een verhuizing. Je vraagt je dan af, hoe je aan de spierpijn in je handen of bovenarmen komt. Stijve spieren zijn niet gevaarlijk, wel vervelend. Stijfheid is trouwens makkelijk te voorkomen als je goed voor je lichaam zorgt en je bewust bent van hoe je je lichaam gebruikt.

Zijn stijve spieren gevaarlijk?

Iedereen die wel eens last heeft gehad van stijve spieren weet hoe vervelend dit kan zijn. De zeurende pijn in je lichaam, zorgt ervoor dat de dagelijkse activiteiten irriteren. In principe zijn stijve spieren niet ernstig en normaal gesproken zal de stijfheid binnen een aantal dagen verdwijnen. Stijve spieren kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding of het gebrek aan beweging. Vaak zijn het de spieren die je weinig gebruikt die gevoelig zijn voor stijfheid. Bekijk onze vier tips om je spieren te beïnvloeden!

Lees meer over stijfheid!

Hoe vaker en intensiever je beweegt, hoe meer spiergroepen je traint!

Flexpower

Hoe beïnvloedt je houding je spieren?

Je til-, zit-, lig- en werkhouding zijn van belang om stijfheid te voorkomen. Hoe zit je ten opzichte van je computer? Til je een zware tafel op vanuit je knieën of je rug? Als je de juiste houding hebt, gebruik je je spieren waarvoor ze bedoeld zijn, zonder ze in vreemde bochten te wringen of te overbelasten. Yoga en pilates zorgen voor bewustwording van je houding, iets wat je makkelijk in de praktijk kunt brengen in het dagelijks leven.

Hoe beïnvloedt een langdurige pose je spieren?

Een andere oorzaak van stijve spieren is het te lang vasthouden van een (verkeerde) houding. De spanning die je op je spieren zet in het vasthouden van een pose zorgt voor stijfheid. Bedenk maar eens hoe je uit een auto stapt na een rit van drie uur. Je moet even met je schouders rollen en je nek losdraaien om dat stijve gevoel van je af te schudden. Moet je lang in de auto, het vliegtuig of achter een bureau zitten? Zorg dan dat je regelmatig de tijd neemt om te bewegen; dit voorkomt stijfheid.

Hoe beïnvloedt beweging je spieren?

Zoek beweging in alle dingen die je doet om je spieren te ondersteunen. Het wordt aangeraden om dagelijks een halfuur te bewegen en als je het slim aanpakt zit je daar zo aan. Ga koffie halen voor jezelf en je collega’s als je te lang zit. Doe meerdere keren per week boodschappen in plaats van één keer. Met de fiets natuurlijk. Loop rondjes als je mobiel belt. Het is zo simpel, maar door eenvoudigweg in beweging te blijven, houd je je spieren sterk en in conditie en voorkom je stijve spieren.

Hoe beïnvloedt sport je spieren?

Regelmatig intensief bewegen vergroot je spierkracht en natuurlijk ook je gezondheid. Je hoeft niet meteen die triatlon te doen, maar meerdere malen per week een potje tennis, rondje skaten of naar de sportschool zorgt voor een fit spierstelsel. Hoe vaker en intensiever je beweegt, hoe meer spiergroepen je traint, hoe meer je spierstelsel aan kan en hoe kleiner de kans wordt op stijve spieren.

Zo voorkom je spierpijn!

Hoe helpt Flexpower spiergel je beter te bewegen?

Merk je dat stijve spieren je tegenhouden in je poging om meer te bewegen? Dan helpt Flexpower je op weg. Flexpower is een verwarmende sportcrème, die stijve en stramme spieren verlicht. Wat Flexpower uniek maakt, is de diepe warmtewerking van de sportcrème. Deze trekt dieper in de spieren dan andere crèmes en wordt geactiveerd als je jezelf in beweging zet. Het helpt je pijnvrij bewegen vóór, tijdens en ná het sporten, naar verlicht ook de spieren in je lichaam tijdens je dagelijkse activiteiten.

Laat jouw spieren kennis maken met Flexpower!