Volg ons op social media

Klanten beoordelen FlexPower met een 8,8

Spierpijn

Wat weet jij ervan?

Zeg eens eerlijk: sta jij dagelijks stil bij de dingen die je doet? Als je achter je computer de laatste updates van een project verwerkt? Als je een potje voetbalt met vrienden? Of je weekendboodschappen in de auto tilt? Nee, natuurlijk niet. Soms heb je spierpijn zonder reden. Je denkt hier pas over na, als die bewegingen irriteren als gevolg van spierpijn.

Hoeveel spieren heb je?

Of je nu knippert, loopt, lacht of tilt, bij elke beweging gebruik je een van de meer dan 600 spieren uit je lichaam.

De meeste gebruik je ongemerkt, zoals je hartspieren (cardiale spieren) en de spieren die je organen aansturen (gladde spieren). Deze spieren doen dag in, dag uit hun werk. En dat is maar goed ook!

Lees meer over spieren

Wat te doen bij spierpijn?

Wat zijn je skeletspieren?

Als we over onze spieren praten, in termen van trainen, masseren of pijn, hebben we het over het algemeen over de skeletspieren.

Dit zijn de spieren die samen met pezen en botten het skelet in beweging zetten. Denk maar aan je biceps, triceps of hamstrings.

Dit zijn de spieren die ervoor zorgen dat je een pose tijdelijk kunt vasthouden of een (explosieve) beweging kunt maken.

Hoe ontstaat spierpijn en wat moet je tegen spierpijn doen?
Je merkt pas dat je spieren er zijn, als ze gevoelig zijn en niet reageren zoals je gewend bent: pijnvrij.
Flexpower Europe

Wat is spierpijn?

Spierpijn is een stijf of pijnlijk gevoel dat ontstaat in beschadigde of ontstoken spieren. Je beschadigt de spiervezels in de spierbundels. Oppervlakkige spierpijn herken je door op de pijnlijke spier te drukken; het wordt pijnlijker.

Diepe spierpijn wordt vaak veroorzaakt door interne ontstekingen en is moeilijker te lokaliseren. Extreme vormen van spierpijn zijn scheuringen en verkrampingen. Bedenk goed dat er tips zijn die de spierpijn kunnen voorkomen.

 

Wat is stijfheid?

Hoe ontstaat spierpijn?

Spierpijn kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 Overbelasting, bijvoorbeeld door te snel te veel willen sporten. Sporten met spierpijn is 1x niet zo erg.

Ga je vaker sporten met spierpijn, dan wordt het onverstandig. De schade aan je spieren zal toenemen, waarmee je ook direct de progressie tegenhoudt en je zal het gaan overbelasten.

Verstijving door te lang in één houding te blijven.

Kneuzing als gevolg van vallen of zwikken.

Verkeerde belasting, bijvoorbeeld door verkeerd te tillen.

Sommige ziektes met koorts zorgen dat er stoffen vrijkomen die spierpijn veroorzaken.

Temperatuurswisselingen van warm naar koud naar warm.

 

Ronald te Lindert loopt hard voor FlexPower sportcrème

Wat te doen bij spierpijn?

Wat kun je doen tegen spierpijn? Over het algemeen is spierpijn niet ernstig, wel lastig. Meestal verdwijnt de pijn binnen enkele dagen.

“Hoe voorkom ik spierpijn?” Wil je snel van je spierpijn afkomen? We sommen hieronder een aantal manieren op, om van je spierpijn af te komen.

Oppervlakkige spierpijn verminder je door:

  1. Je spieren te verwarmen met een hete douche of bad.
  2. Yoga-oefeningen om de nek en schouders te ontspannen, kunnen erg aangenaam zijn.
  3. Soms kan een pijnstiller ook helpen.

Let op; kneuzingen kun je beter om de drie uur een kwartiertje koelen.

 

Flexpower helpt tegen spierpijn

Flexpower is geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat spierpijn één-twee-drie verdwijnt. Geen enkele sportcrème doet dat.

Wat Flexpower uniek maakt, is de diepe warmtewerking van de sportcrème. Deze trekt dieper in de spieren dan andere crèmes en wordt geactiveerd als je jezelf in beweging zet. Als je, je dus afvraagt; “wat helpt tegen spierpijn?”, dan is Flexpower een middel om de spierpijn te verhelpen.

Het helpt je pijnvrij bewegen vóór, tijdens en ná het sporten en bij al je dagelijkse activiteiten. Let op: smeer een sportcrème NOOIT op ontstoken spieren of open wonden.

 

De spierpijncrème van Flexpower verwarmt en verlicht de spierpijn.

Wat als mijn spierpijn niet weggaat?

Wil je snel van je spierpijn af, maar gaat de spierpijn niet weg? Er zijn situaties denkbaar dat de spierpijn niet na een aantal dagen wegtrekt. Blijf dan niet aanmodderen. Ga naar een dokter als spierpijn langer dan een week aanhoudt.

Ook bij koorts en direct letsel nadat je, je hebt verstapt is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Veroorzaken de spieren een warme, pijnlijke, rode plek, dan kan er sprake zijn van een ontsteking.

Shop nu en bestel je tube Flexpower!