Volg ons op social media

Klanten beoordelen FlexPower met een 8,8

24 juli 2019

Zes tips om niet oververhit te raken

Het is zomervakantie en het zonnetje schijnt volop, veel mogelijkheden om lekker buiten te trainen. Heb je moeite om met deze zinderende hitte je lichaam koel te houden tijdens een training? FlexPower heeft zes tips voor jou om je training koel, veilig en gezond te houden. Cool toch?

 

Tip #1

Drink genoeg

Als je gaat trainen bij warm weer dan verhoogt dat ook onze lichaamstemperatuur. Natuurlijk hebben we in ons lichaam een automatisch koelsysteem welke ons helpt tijdens deze hitte; Dat is waarom we zweten.

Maar het kan ook fout gaan met dit natuurlijke afkoelsysteem als je te lang wordt blootgesteld aan te hoge temperaturen. Het resultaat kan een hitte-uitputting zijn, die vreselijke vermoeidheid die je het gevoel geeft dat elke volgende beweging die je maakt de laatste zou kunnen zijn.

Om jezelf koel te houden en niet oververhit te raken moet je zorgen dat je genoeg water drinkt. Omdat ons lichaam voor ongeveer 50% tot 60% uit water bestaat, is het super belangrijk om dit zo te houden.

Op warme dagen verliezen we ongeveer 3% water tijdens een standaard workout. Het is daarom van belang om tijdens je workout ongeveer 330 milliliter aan water te drinken. Na het sporten is het belangrijk om opnieuw weer genoeg water te drinken. Zo voorkom je uitdroging en een naar gevoel na je workout.

Water drinken om niet oververhit te raken

Tip #2

Kalm aan

Als je gewend bent om in de sportschool te trainen dan weet je dat het daar altijd wat koeler is dan buiten. Je bent gewend om in dit koele klimaat te sporten. Kies je ervoor om in dit warme weer buiten te sporten, dan is het slim om rustig aan te beginnen. Accepteer gewoon het feit dat je nog niet gelijk kunt doen wat je normaal doet.

Ga je hardlopen of wandelen? Zorg dan dat je iets minder hard gaat dan normaal. Je lichaam zal zich vanzelf aanpassen aan de hitte en dan kun je alsnog geleidelijk het tempo verhogen tijdens de training.

Kalm aan tijdens het sporten

Tip #3

Heet, heter, heetst

Vermijdt het heetste deel van de dag! Sta vroeg op om de koelte van de ochtend op te vangen, of ga lekker naar buiten bij zonsondergang of later in de nacht.

Wil je toch in de hitte van de middag blijven sporten? Zoek dan bedekking in de schaduw, spring lekker het zwembad in of meld je aan voor een lesje aqua-aerobics.

Sport niet op het heetst van de dag

Tip #4

Opvallende kleding

Het is zomer, dus tijd om vrolijke kleuren te dragen. Lichtgekleurde, losse kleding is daarbij de beste optie om in te sporten. Donkere kleuren absorberen de hitte, waardoor het voelt alsof je in een warme deken bent gewikkeld. Dit is juist wat je wilt voorkomen in hoge temperaturen.

Zware, strakke kleding absorbeert net als donkere kleding hitte en zal je lichaamstemperatuur dus ook verder ophogen. Trek dus losse, gekleurde kleding aan, hierdoor kan er meer lucht over jouw huid circuleren en blijf je een stuk koeler. Daarnaast zie je er gewoon ook lekker vrolijk uit.

Draag opvallende kleding bij het sporten in hitte

Tip #5

Snacken maar

Zoek je een excuus om te snacken? Hier heb je er één. Eet snacks om je energiepijl op niveau te houden. Ga nou niet gelijk op de ongezonde tour, maar kies voor sappige snacks zoals fruit.

Het laatste wat je namelijk nodig hebt in de hitte zijn droge crackers, popcorn of energierepen. Bovendien bevatten droge snacks vaak veel calorieën, wat betekent dat je alsnog snel aan kan komen.

Zomersnacks

Tip #6

“Ik ga naar binnen”

Oké, oké, het is enorm lastig om je workout niet af te maken. Maar luister in deze temperaturen goed naar je lichaam. Als je één van de volgende dingen voelt is het echt beter om je workout te stoppen en een plek op te zoeken waar je goed kunt afkoelen:

  • Zwakheid
  • Licht gevoel in het hoofd
  • Duizeligheid
  • Huidverkleuring
  • Hoofdpijn
  • Spierkrampen
  • Misselijkheid of braken
  • Snelle hartslag

Tot slot nog één tip als het gewoon echt te warm is, blijf dan binnen en doe daar je training!

Wij zijn benieuwd of jij nog net iets extra’s doet om in deze warmte toch je workout te voltooien. Tag @flexpowereurope dan ook in je post op Social Media!

Blijf binnen bij te warm weer
BLOG DELEN

Unieke sportcrème

Gebruik FlexPower sportcrème en geniet van soepele spieren en gewrichten tijdens een optimale training, wedstrijd of ontspannende wandeling. Ervaar de warmtewerking op het moment dat je in beweging komt, zonder indringende geur dus perfect om te gebruiken voor de warming-up, tijdens de inspanning of het herstel. FlexPower sportcream is geschikt voor iedereen, elke dag.

  • Perfect voor warming-up, prestatie en herstel
  • Neutrale, verfrissende geur

BESTEL HIER JOUW TUBE  ERVARINGEN VAN ANDEREN